tripes à la mode de Caen


tripes à la mode de Caen 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen)

(Frans, letterlijk 'pens op de manier van Caen') voor menselijke consumptie bedoelde pens, oorspronkelijk een traditioneel, Normandisch gerecht met doorgaans orgaanvlees van het rund en vernoemd naar de stad Caen

Algemene voorbeelden


De bekende 'tripes à la mode de Caen' worden in de Franse keuken zeer op prijs gesteld. Hiervoor worden de magen in regelmatige vierkantjes gesneden nadat ze grondig geblancheerd zijn. Deze stukjes gaan in een aardewerken ketel op een onderlaag van aromaten en met een gespleten kalfspoot. Als vocht worden cider en calvados gebruikt.

http://www.keukentheorie.net/Slachtafval%202.html

Het binnenland is een echt Normandisch coulisselandschap en er staan echte vakwerkhuizen, waardoor het platteland er pittoresk, groen en goed onderhouden uitziet. Veel echt Normandische specialiteiten worden hier gemaakt, zoals cider, calvados, Camembert en tripes à la mode de Caen.

https://www.vakantiehuisfrankrijk.nl/nieuws/de-geschiedenis-cultuur-en-tradities-van-normandie/

Wat was het ook al weer waar ze zijn maag totaal mee van streek konden brengen? Waar de Fransen zo verzot op waren? O, ja... tripes à la mode de Caen! Dat had hij eens in zijn onwetendheid besteld toen hij met zijn eerste vrouw Thérèse met de Zonexpress op vakantie naar de Rivièra was geweest. Koos moest bijna kokhalzen als hij er aan terugdacht.

De natte gemeente van Koos Tak, Rijk de Gooijer & Eelke de Jong,

Wat de vakbondsleiders betreft, gaat mijn voorkeur zonder enig voorbehoud uit naar Georges Séguy, wiens bolle hoofd vol reuzel, tripes à la mode de Caen, en clandestien gestookte poire altijd een zure uitdrukking draagt, niet omdat de leden van zijn vakvereniging tekort komen, maar omdat hij voortdurend stilzwijgend antwoord geeft op het verwijt dat hij teveel vreet.

Ik draag geen helm met vederbos, W.F. Hermans,